کارگاه اختصاصی مواد کنتراست زا در بخش رادیولوژی
درباره این دوره
بیان ساده و تفهیم کامل مفاهیم اساسی از جمله اهداف اساسی می باشد که ما در گالنی دنبال می کنیم چون باور داریم تا زمانی که مفاهیم اساسی به درستی توسط دانشجو و فراگیر یاد گرفته نشود، نمی توان انتظار متخصصین و کارشناسان خبره در بخشهای تصویربرداری پزشکی را داشت. مواد کنتراست زا در بخش رادیولوژی
از این رو، ما در گروه علمی-آموزشی گالنی سعی می کنیم هر آنچه را که یک کارشناس رادیولوژی، پزشک رادیولوژیست، محققان و سایر علاقمندان نیاز دارند بصورت کامل ارائه دهیم.
انجمن علمی-دانشجویی رادیولوژی لرستان با هدف افزایش سطح علمی و پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی و به ویژه دانشجویان رشته های مرتبط با علوم پرتویی در پاییز 1399 تاسیس شد. از این روی همکاری بین وبسایت علمی-آموزشی گالنی و انجمن علمی-دانشجویی رادیولوژی لرستان شکل گرفته است تا با نشر آنلاین مجموعه وبینارها و دوره ها در بخش پرتونما دسترسی محتوای تخصصی در سراسر کشور تسریع و آسان گردد.
ویدیوهای کامل جلسات کارگاه اختصاصی مواد کنتراست زا در بخش رادیولوژی که با هماهنگی انجمن علمی-دانشجویی رادیولوژی لرستان توسط جناب دکتر عباس رضاییان (دکترای تخصصی فیزیک پزشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان و مدیر گروه رشته رادیولوژی لرستان) و آقای ایرج الماسی (کارشناس رادیولوژی، کارشناسی ارشد مهندسی پرتوپزشکی و مسئول بخش رادیولوژی بیمارستان تامین اجتماعی خرم آباد) تدریس شده است، منتشر می شود.
موارد تدریسی توسط دکتر رضاییان مدیر گروه رادیولوژی لرستان در سه جلسه اول شامل:
- عوامل موثر بر کنتراست تصویر: رفتار بافت های مختلف در برهمکنش با تابش های الکترومغناطیسی، متفاوت است و این تفاوت سبب تشکیل تصویر می شود. بنابراین کنتراست تصویر تابعی از مشخصههای بافت و تابش الکترومغناطیسی خواهد بود.
- دلایل استفاده از مواد کنتراست زا: زمانیکه ویژگی های بافت های مجاور مشابه باشد بین بافت ها کنتراست ایجاد نمی شود و برای ایجاد کنتراست بایستی موادی را وارد بافت کرد.
- مروری بر ساختار شیمیایی و خواص: مواد مورد استفاده به عنوان مادهی کنتراست را بصورت اتم های منفرد نمی توان وارد بافت کرد و بایستی آنها را در ساختارهای مولکولی وارد بافت نمود.
- فارماکودینامیک مواد کنتراست زا: مواد کنتراست بر حسب ساختار شیمیایی و اندازه ی مولکولی هنگامی که وارد جریان خون می شوند، مسیرهای متفاوتی را طی نموده و از بدن خارج می شوند.
موارد تدریسی توسط آقای الماسی مسئول بخش رادیولوژی بیمارستان تامین اجتماعی خرم آباد در جلسه آخر:
- ذکر نکات بالینی هر مبحث همچون مقدار تزریق، انتخاب نوع دارو، نحوه تزریق اندیکاسیون و کنتراندیکاسیون و …
موارد ارائه شده
- فیلم